programma 2025

zaterdag 3 + zondag 4 mei 2025

programma onder voorbehoud :

Het terrein wordt grotendeels ingepalmd door een heus middeleeuws kampement. Een weekend lang leven de deelnemers op middeleeuwse wijze : ze werken, slapen en eten zoals middeleeuwers dit deden. Heel wat deelnemers voeren overdag hun ambacht uit of zijn bezig met de voorbereiding van de maaltijden. Ze overnachten meestal ook in hun tenten.

We vragen om geen tenten te betreden of materiaal aan te raken of te gebruiken zonder duidelijke toestemming van de deelnemers.

Zowel op het terrein als op de toegangswegen vindt u de straatmarkt. Naast allerlei middeleeuwse materialen (kledij, gebruiksvoorwerpen, ...) worden ook modernere materialen verkocht. Ook voedselkramen maken deel uit van de markt, behalve basisvoedsel zal u er ook mede en van diens meer kunnen aankopen.

muziek : een rondlopende band verzorgt middeleeuwse klanken

straatartiest : laat u innemen of betoveren door deze entertainer(s)

workshops : bijl werpen, boogschieten, vilten, ...

zwaardvechten : regelmatig worden korte gevechtsdemonstraties voorzien

eten en drinken :

Natuurlijk wordt er ook gedacht aan de innerlijke mens. Naast enkele voedselkraampjes is er natuurlijk ook een taveerne waar de dorst gelest kan worden.

gratis ingang :

Toegang tot het evenement is gratis, dit dankzij subsidies, sponsoring en jouw steun !

Eten, drinken en sommige activiteiten zijn betalend. We proberen om deze prijzen zo laag en budgetvriendelijk mogelijk te houden. We vragen dan ook om geen eigen drank en/of eten mee te brengen of te gebruiken maar alles ter plaatse te kopen om zo het evenement financieel te ondersteunen.

deelnemen ? meewerken ?

Wil ook jij mee organiseren of deelnemen ? Neem contact op met de organisator.